BiH

Živko Budimir oslobođen svih optužbi

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je oslobađajuću presudu bivšem predsjedniku Federacije BiH Živku Budimiru i pravosnažno ga oslobodio svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Živko Budimir - Nezavisne

Kantonalni sud odbio je kao neosnovanu žalbu kantonalnog tužitelja i potvrdio raniju presudu Općinskog suda u Sarajevu.

Prvostepenom presudom Općinskog suda u Sarajevu, bivši predsjednik FBiH oslobođen je svih optužbi za zloupotrebu položaja, primanje dara i protuzakonito posredovanje pri zapošljavanju.

Općinski sud je u srpnju prošle godine prvostepenom presudom oslobodio Budimira optužbi da je zloupotrijebio položaj predsjednika FBiH.

Optužen je da je od 2011. do 2013. godine sebi i drugima pribavio korist, da je primio dar i protuzakonito posredovao u zapošljavanju.

Tada je postupajuća sutkinja Merima Bilić Kurtović rekla kako su tokom postupka saslušani mnogi svjedoci i pregledani mnogi dokazi, ali da nije bilo dokaza, kako materijalnih, tako i personalnih koji bi optuženog doveli u vezu s krivičnim djelom


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh