BiH

Vlada FBiH planira nabaviti 800.000 doza cjepiva za covid-19

Vlada Federacije BiH je na svojoj današnjoj sjednici usvojila informaciju o predbilježbi za nabavu cjepiva protiv covida-19 za Federaciju BiH u okviru COVAX mehanizma.

Vjekoslav Mandić - Depo.ba

– Vlada Federacije BiH je na osnovu procjene Zavoda za statistiku i broja stanovnika, odlučila da se nabavi 800.000 doza cjepiva. To je 40 posto stanovništva FBiH i sve zemlje koje pristupe COVAX mehanizma dužne su nabaviti toliko cjepiva – kazao je na konferenciji za novinare federalni ministar zdravstva Vjekoslav Mandić

Dodao je kako je ukupna vrijednost te nabavke 13,2 miliona maraka te da će 15 posto od tog iznosa biti uplaćeno do 15. septembra iz tekućih rezervi federalnog budžeta.

– Potrebno je cijepiti 40 posto stanovništva, a daljnjim postupnim cijepljenjem dosegnut ćemo prag potreban za kolektivni imunitet – kazao je ministar Mandić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh