BiH

Službenici UIO BiH u akciji u Hercegovini oduzeli 125 polovnih automobila

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH proveli su akciju “Jug” u Hercegovini u kojoj su privremeno oduzeli 125 polovnih vozila, te razne autodijelove.

Zaplijena polovnih automobila - UIO BiH

ilj akcije, koja je provedena na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja, bio je sprječavanje nelegalnog prometovanja vozila i autodijelova. Akitivnosti na terenu provedene su na 11 lokacija – auto otpada. Tom prilikom je privremeno oduzeto 125 polovnih vozila, te drugih raznih auto djelova. Vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 306.200 KM, saopćio je UIO BiH.

U akciji su sudjelovali službenici UIO iz sva četiri regionalna centra Uprave, a nadležni Odsjek za provođenje propisa procesuirat će odgovorne osobe kod mjesno nadležnih sudova. S obzirom na učestalu pojavnost ovakvih nezakonitih radnji, službenici UIO će i u budućem periodu pripremati i provoditi slične aktivnosti na terenu, prenosi “Faktor“.

Uprava za indirektno oporezivanje BiH poziva sve građane da na njihovu otvorenu liniju 080 02 06 07 prijave svaki oblik utaje carine ili PDV-a, ili nelegalnu prodaju trošarinskih proizvoda. Svi pozivi su besplatni i anonimni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh