BiH

Linkevičius: “Iskreno želim pomirenje i jedinstvo za sve građane BiH”

Sve što radimo nakon takvog događaja mora biti usmjereno ka sprečavanju ponavljanja istih igdje ikad, poručio je.

Linas Linkevičius - 1TV

Linas Linkevičius, ministar vanjskih poslova Litvanije, obratio se videoporukom na današnjoj komemoraciji povodom 25. godišnjice genocida u Srebrenici i između ostalog kazao da iskreno želi pomirenje i jedinstvo za sve građane Bosne i Hercegovine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Danas obilježavamo tragični događaj koji je potresao svijet. Prije 25 godina u najvećem masakru u Evropi nakon Drugog svjetskog rata, brutalno je ubijeno više od 8.000 nenaoružanih i nevinih ljudi. Danas odajemo počast onima koji su izgubili život. Iskreno saučešće upućujemo njihovim porodicama i voljenima. Nudimo iskrene riječi podrške onima koji su preživjeli ovu tragediju. Tragedija je ostavila duboke tragove onima koji su preživjeli, ali i svima nama“, naveo je Linkevičius.

Sve što radimo nakon takvog događaja mora biti usmjereno ka sprečavanju ponavljanja istih igdje ikad, poručio je.

Iskreno želim pomirenje i jedinstvo za sve građane BiH radi bolje budućnosti. Snažno vjerujem da će čvrsto približavanje Evropskoj uniji doprinijeti boljitku zemlje i blagostanju njenih građana. Ona će omogućiti svima da slijede svoje ciljeve, brane svoje vrijednosti i budu ponosni građani svoje zemlje. Pozivam sve vas da se ujedinite u nastojanju da se takva tragedija ne ponovi nigdje i nikada u svijetu“, kazao je ministar vanjskih poslova Litvanije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh