BiH

Vujović: “Crna Gora mora da se suoči s ratnom prošlošću”

Generalni sekretar Socijaldemokratske partije (SDP) Ivan Vujović kazao je da crnogosko društvo mora da se suoči s ratnom prošlošću, javlja Anadolu Agency (AA).

Delegacija opozicione Socijaldemokratske partije je, povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, položila vijenac na spomen-obilježje civilnim žrtvama rata u Podgorici - Twitter

Delegacija opozicione Socijaldemokratske partije je, povodom Dana sjećanja na genocid u Srebrenici, položila vijenac na spomen-obilježje civilnim žrtvama rata u Podgorici. Vujović je kazao da crnogorska javnost ne smije ćutati na zločine koji su se desili tokom devedesetih godina.

Imamo situaciju da se u regionu i, nažalost, jednom dijelu crnogorske javnosti ne želi potpuno suočavanje s prošlošću i ne želi na pravi način sagledati uloga i pozicija određene ideologije koja je i omogućila i dovela do ovakvog zločina. Pred nama je i danas posebna obaveza da ne ćutimo, upozoravamo i podsjećamo na ono što se desilo da se to više nikada ne bi dogodilo“, kazao je Vujović.

On je istakao da je obaveza svih dijelova crnogorskog društva da ukazuju na genocid u Srebrenici, ali i na sve ostale zločine počinjene tokom ratova u regionu. Vujović smatra da bez toga ne može biti pomirenja i izgradnje bolje budućnosti.

Osam hiljada nevinih ljudi izgubilo je živote u jednom užasnom ratu koji je vođen u ime jedne velikodržavne ideologije. SDP je i tada bila na pravoj strani istorije i ukazivala na tu pogrešnu politiku. Nastavićemo to da činimo i dalje“, kazao je on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh