BiH

Pokrenuta inicijativa za formiranjem Saveza maloljetnih dobrovoljaca

U Konjicu je u nedjelju održana redovna sjednica Skupštine Koordinacije maloljetnih boraca ARBiH i MUP-a RBiH na kojoj su izabrani novo Koordinaciono tijelo, predstavnik Koordinacije, kao i novi predsjednik Koordinacije. Na ovu funkciju imenovan je Nevres Jašarević iz Tuzle, dok su za dopredsjednike birani Mujo Trebović iz Mostara i Jasmin Smječanin iz Sarajeva. Novi sekretar je Kadir Hajdarević iz Tuzle.

Incijatviva Konjic / PR - Haber.ba

Razmotreni su i usvojeni i izvještaj o radu za prethodni, odnosno plan aktivnosti za naredni period. Jednoglasno je usvojena i izmjena i dopuna Poslovnika o radu Koordinacije. Odlučeno je i da se aktivnije pristupi izradi prijedloga izmjena i dopuna Zakona o pravima boraca i članova njihovih porodica, kao i Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica.

Incijativa Konic / PR – Haber.ba

Pokrenuta je i inicijativa o formiranju Saveza maloljetnih dobrovoljaca Armije RBiH i MUP-a RBIH, te su imenovani i članovi Inicijativnog odbora za formiranje. Odlučeno je i da Koordinacija uzme učešće na centralnoj manifestaciji Igman 2020. Za kordinatora sa organizatorom manifestacije izabran je Edin Ćosović iz Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar Sarajevo.

Incijativa, Konjic / PR – Haber.ba

Zajednički stav članica Koordinacije je odlučno djelovanje i institucionalno rješavanje statusa maloljetnih dobrovoljaca, te brže rješavanje njihovih prava. Nakon sjednice je položeno cvijeće, te je odana pošta šehidima i palim borcima na spomen obilježjima u Konjicu.

Incijativa, Konjic / PR – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh