BiH

U Bratuncu potvrđen prvi slučaj zaraze virusom korona

Prvi slučaj virusa korona potvrđen je u Bratuncu, a riječ je o starijem muškarcu koji je sa suprugom prevezen u Bolnicu u Zvornik.

Bratunac, BiH - Srna.rs

Direktor Doma zdravlja u Bratuncu Aleksandar Vasić je ispričao da im je oboljeli rekao da on i njegova supruga nigdje nisu putovali u posljednjih 15 dana niti im je ko dolazio te nije poznato kako su se zarazili.

Vasić je naglasio da su preduzete sve epidemiološke mjere i da će biti istraženi eventualni kontakti i testirane osobe sa kojima je novooboljeli bio u kontaktu.

Ovo je drugi slučaj pojave virusa korona na području opština Bratunac i Srebrenica od početka epidemije.

Prvi slučaj zaraze bio je u martu u Skelanima. Radilo se o muškarcu sa tog područja, koji je živio u Lazarevcu. On je nakon ukazane pomoći u Bolnici Zvornik prebačen na liječenje u Beograd jer je bio osiguranik Srbije.

Taj pacijent je imao više oboljenja i kasnije je umro. Sahranjen je u susjednoj Bajinoj Bašti jer zbog zabrane prelaza granice u tom periodu nije bilo omogućeno da bude prevezen i sahranjen u rodnim Bujakovićima kod Skelana, prenosi “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh