BiH

Objavljene odluke u Službenom glasniku: Milica Marković i Vesna Ćužić od danas v.d. direktori

U Službenom glasniku BiH koji je izašao danas objavljena je odluka o imenovanju novih čelnika Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine i Agencije za promociju stranih investitora (FIPA).

Velimir Jukić i Gordan Milinić razriješeni su dužnosti direktora Agencije za statistiku i FIPA na sjednici Vijeća ministara BiH 21. maja, a njihovi nasljednici, prema odlukama, zvanično su na funkcijama od dana objavljivanja u Službenom glasnik BiH, odnosno od danas.

Na mjesto Velimira Jukića došla je Vesna Ćužić, koja je imenovana za vršioca dužnosti direktora Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od 3 mjeseca.

Za vršioce dužnosti zamjenika direktora Agencije za statistiku BiH imenovani su Fadil Fatić i Radmila Čičković, takođe do okončanja konkursne procedure.
Fatić je i ranije bio zamjenik direktora Agencije za statistiku BiH, dok Čičković mijenja Miljana Popića.

Gordana Milinića na mjestu direktora Agencije FIPA zamijenila je Milica Marković, koja je također imenovana za vršioca dužnosti direktora Agencije do okončanja konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca, prenosi indikator.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh