BiH

Prijetnja novom blokadom, lutke Đape i Salkića kod Uborka

Zbog ignorantskog odnosa ministrice okoliša Federacije Bosne i Hercegovine Edite Đapo i federalnog inspektora Ejuba Salkića, za koje tvrde da nisu ispunili data obećanja, aktivisti Udruženja “Jer nas se tiče“ priredili su performans ispred deponije Uborak, u kojem su zakovali dva strašila. Uslijed vanrednih okolnosti i pandemije koronavirusa, na Uborku se krenulo sa iskopavanjem nove, treće jame, i to kako kažu aktivisti, mimo zakona i propisa.

Uborak, Mostar - Haber.ba

– Već deset dana nas ignorišu, ne reaguju, niti šalju odgovor. Došli smo na ideju o strašilima koja ih predstavljaju. Ona u hercegovačkim poljima tjeraju štetočine, a naš je cilj da se štetočine otjeraju i od Uborka, izjavio je predsjednik Udruženja Omer Hujdur.

Uborak, Mostar – Haber.ba

Dodao je i da aktivisti nemaju nikavih informacija o novoj lokaciji, iako su se u posljednje vrijeme svima
obraćali.

Uborak, Mostar . Haber.ba

– Sačekat ćemo još dan ili dva, a zatim reagovati. Opet smo spremni blokirati deponiju, dodao je Hujdur.
Podsjećamo, od 4. decembra prošle godine JP Deponija nema okolinsku dozvolu, ali zbog “javnog interesa”, ipak i dalje prima smeće iz cijele Hercegovine.

Uborak , Mostar – Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh