BiH

Usljed pandemije najavljena nova blokada Uborka

Ukoliko nadležni ništa ne urade, aktivisti će ponovo reagovati, te ako bude potrebe ponovo blokirati dovoz smeća..

Deponija Uborak - Pogled.ba

Predsjednik Udruženja Jer me se tiče Omer Hujdur obavijestio je javnost da je ovih dana usljed pandemije koronavirusa i tok traje vanredna situacija započelo kopanje nove jame za deponovanje smeća na Uborku, i to bez odobrenja nadležnih organa.

Nastoje spojiti dvije postojeće jame, iako nemaju odobrenje za to. Reagovali smo i uputili zahtjev za hitno inspekcijsko djelovanje. Zatražili smo da reaguje i Federalno ministarstvo okoliša. Obavijestili smo ih putem emaila, a kasnije i službenim putem, rekao je Hujdur.

Ukoliko nadležni ništa ne urade, aktivisti će ponovo reagovati, te ako bude potrebe ponovo blokirati dovoz smeća, najavio je Hujdur.

Podsjećamo, danima su uoči pandemije aktivisti Uborak držali u blokadi nezadovoljni odnosom vladajućih, ali su savjesni znajući da korona sa sobom nosi veliku opasnost po zdravlje i živote odlučili povući se.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh