BiH

Novalić u Dom naroda došao bez maske, opozicija ga optužila za nepoštivanje

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić došao je danas na sjednicu Doma naroda FBiH bez obavezne zaštitne maske i time izazvao kritike zastupnika.

No image - Haber.ba

“Mislio sam da će nas premijer bar toliko ispoštovati… Pustili ste ga ovdje bez maske, kašljuca za mikrofonom. Pogledajte sve kolege u sali i kako se ljudi odgovorno ponašaju, a pogledajte Novalića koji nam je došao bez maske”, izjavio je delegat Naroda i pravde Elmedin Konaković.

Nakon toga nezavisni poslanik Damir Marjanović se nadovezao na Konakovića te uz opasku “da se nešto malo razumije u nauku” kazao da nošenje maske znači da ne osoba ne štiti sebe nego druge.

“Premijer je pokazao da mu baš i nije stalo do nas koji smo ovdje, a i cijela vlada je svo vrijeme ovoga mandata u proteklih šest godina pokazala da joj nije stalo do Doma naroda”, kazao je Marjanović.

U toku je sjednica Doma naroda FBiH, a glavna tačka dnevnog reda je rebaland budžeta, prneosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh