BiH

Sve mjere u bh. entitetu RS produžene do 11. maja

Višković je rekao da će od 28. aprila osobe starije od 65 imati svaki dan od ponedjeljka do petka od 7 do 10 sati dozvoljenu šetnju uz poštivanje svih mjera

srpsksinfo

Radovan Višković, premijer RS, rekao je da su sve odluke Štaba za vanredne situacije RS donesene radi sprečavanja širenja koronavirusa produžene do 11. maja, s tim da ima određenih korekcija.

Višković je rekao da će od 28. aprila osobe starije od 65 imati svaki dan od ponedjeljka do petka od 7 do 10 sati dozvoljenu šetnju uz poštivanje svih mjera.

– Cijeneći epidemiološki situaciji u RS, mi ćemo se u narednom periodu odlučiti za donošenje i predlaganje ukidanje vanrednog stanja – istakao je Višković.

Naglasio je da su u svih 16 ministarstava Vlade RS, posebno s resornim Ministarstvom zdravlja, stručni timovi dali saglasnost na relaksaciju određenih djelatnosti u RS.

Dodao je da će poslije 10. maja Vlada predložiti ukidanje vanrednog stanja, ako ne dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh