BiH

Novi slučajevi zaraze u Mostaru, policija najavila više patrola na terenu

Na Odjelu za COVID 19 mostarske bolnice u ovom trenutku liječe se 22 bolesnika.

Stari Most u Mostaru - B92.net

Šest ih je u respiracijskom centru, a 16 u izolacionom bloku 2. Tri nova pacijenta su hospitalizirana, a jedan otpušten na kućno liječenje. Četiri imaju izrazito tešku kliničku sliku. Tokom jučerašnjeg dana na području ovog kantona registorvana su dva nova slučaja zaraze, i to u Mostaru, a testirano je ukupno 113 osoba.

Šef Odjela uniformisane policije MUP-a HNK, Branko Drinovac podsjetio je da je u ovom terenutku osam službenika u samoizolaciji, da je dosad njih 89 testirano na COVID 19, te da nijedan nije bio pozitivan.

Stav MUP-a je da je ublažavanje određenih mjera bilo preuranjeno. U narednim danima ćemo na terenu imati više okretnih patrola, te ćemo na svaku dojavu izlaziti na lice mjesta s ciljem da se trenutno stanje popravi, kazao je Drinovac.

Tokom jučerašnjeg dana službenici MUP-a izvršili su 338 kontrola, bez ijednog zabilježenog prekršaja.

Ukupno je od početka pandemije na prostoru ovog kantona zabilježeno 159 prekršaja.

Stanje u Općini Čitluk, koja je do nedavno bila najveće žarište u ovom kantonu, je zadovoljavajuće.

Doktorica Andrea Jurić istakla je da struka u ovoj općini posao mora dovesti do kraja, te da na sreću više nema potrebe da Čitluk bude istaknut u medijskim izvještajima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh