BiH

Spektakularan novi video o Mostaru na You Tube

Ko bi mog’o opjevati redom sve ljepote divnoga Mostara?

Mostar - Screenshot/YouTube

Upitao je u svom Gazelu o Mostaru u davna vremena Derviša paša Bajezidagić. Divio se raju, svježem zraku, vodama Mostara, cvijeću, baštama… Mostar je jedan od najljepših gradova u ovom dijelu Evrope.

O njegovim ljepotama ispjevane su pjesme, ispričane su priče, a u novom vremenu, dolaskom savremene tehnologije u svijet je otišlo na hiljade foto i video razglednica.

Jednu takvu priredio je Mostarcima duž merdijana Adis Gološ, koji je u četrnaestominutnom klipu objedinio svo bogatstvo i raskoš grada na Neretvi.

S najnovijim zapisima iz stare jezgre, uporedio je fotografije istih lokacija nastale prije više od stotinu godina. Nezaobilazni su i ovog puta bili spomenici u čast Aleksi Šantiću i Osmanu Đikiću, a prenesen je i djelić atmosfere iz Starog grada u ljetnim mjesecima kada kroz Mostar prođe nekoliko stotina hiljada turista.

Prikazan je i skok sa Starog mosta, i to ne revijalni… Osim velelepnim građevima Mostar se diči i prirodnim ljepotama. U fokusu je smaragdna rijeka Neretva. Dio turističke ponude u Hercegovini su i vodopad Kravice, tekija i vrelo Bune, kao i Stjepan-grad u Blagaju.

Svako ko za buduću turističku destinaciju izabere Mostar ili Hercegovinu, bez sumnje, napravit će odličan izbor.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh