BiH

Na području FBiH moglo bi doći do naredbe o ograničenju kretanja tokom vikenda

Član Federalnog štaba civilne zaštite i pomoćnik federalnog ministra za javno zdravlje Goran Čerkez izjavio je kako su date ozbiljne preporuke da se reducira kretanje tokom vikenda zbog, kako je rekao, neodgovornih pojedinaca.

Goran Čerkez - Fena

“Zbog neodgovornih pojedinaca koji šetaju u grupama i piju kafu u grupama. Zbog njih ćemo doći u situaciju da svi budemo u kućama. Nemojte to raditi. Po brojkama nam izgleda situacija stabilna, ali je ona vrlo ozbiljna. Pred nama su blagdani i jako je važno da se pridržavamo svih mjera”. kazao je Čerkez..

On je rekao da je u Federaciji do sada ukupno testirana 4.991 osoba, a od toga su 502 pozitivna slučaja.

“U odnosu na jučer imamo novih 27 potvrđenih od 538 testiranih osoba. U FBiH imamo 75 pacijenata na bolničkom liječenju. Trenutno imamo 27 oporavljenih sugrađana. U narednih par dana očekujemo još 10. Oni su imali po jedan negativni test, očekujemo da će dobiti još po jedan i onda možemo reći da su oporavljeni”, kazao je Čerkez.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh