BiH

Zaposlenici Centra za srce u Tuzli bili u kontaktu sa zaraženom sestrom, bit će testirani na koronavirus

Dvije ženske osobe iz Tuzle i Lukavca zaražene su koronavirusom.

Centar za srce, Tuzla - Bojorad.com

Kako je ranije objavljeno, zaražena osoba iz Tuzle je medicinska sestra u Centru za srce u ovom gradu, a kako je potvrdila ministrica zdravstva TK Dajana Čolić, večeras će biti testirane njene kolege s kojima je bila u bliskom kontaktu.

Obje zaražene osobe ranije su uvrštene u statistiku koronavirusa u Bosni i Hercegovini.

Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić kazala je da se osoba sa područja Lukavca prije nekoliko dana sa putovanja vratila u Bosnu i Hercegovinu i od tada se nalazi u samoizolaciji. Ona će tokom noći biti prevezena u izolatorij.

Kada je riječ o drugoj osobi, ona je uposlenica Centra za srce u Tuzli i tamo se trenutno prikupljaju uzorci zaposlenika sa kojima je ona bila u kontaktu, a kako bi se izvršilo testiranje osoba. Također, testiranje na koronavirus će biti izvršeno i kod osoba iz porodičnog okruženja“, precizirala je Čolić.

Analize uzoraka će biti izvršene tokom noći u Zavodu za mirkobiologiju Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, a Čolić je navela da će osobe koje budu pozitivne na koronavirus biti smještene u izolatorij.

Za sve one za koje test bude negativan na koronavirus bit će u kućnoj izolaciji 14 dana“, dodala je Čolić.

Ministrica zdravstva je navela da trenutno nema razloga za paniku među stanovništvom Tuzlanskog kantona, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh