BiH

Direktor Igmana od sinoć u izolatoriju, dva novooboljela

Još dvije osobe iz Konjica pozitivne su na korona virus, potvrdilo je jučerašnje testiranje uzoraka u Mostaru.

SKB Mostar - Twitter

Na području kantona oboljele su ukupno 24 osobe.

U izolacijskom bloku trenutno se liječi šest oboljelih, među kojim i starica iz Širokog Brijega. Većina ima blaže simptome. Njihovo stanje, prema riječima doktora Jurice Arapovića, je stabilno. Dvoje je na respiratoru – prvooboljeli i starica koja je jučer zbrinuta. U izolatoriju je i direktor kompanije Igman iz Konjica Džahid Muratbegović. Njegovo stanje je srednje-stabilno, a klinička slika teška bez indikacija za respirator.

U Mostaru prema riječima doktora Jurice Arapovića od jučer nažalost postoji i novi klaster.

Novozaraženi u Mostaru je kontakt sa osobom iz RS, tako da je riječ o novom klasteru, kazao je.

Potvrdio je da jučer preminuli nije bio hronični bolesnik, te da se njegovo stanje naglo pogoršalo tokom posljednjih dana života. Prosječna dob oboljelih je 47 godina. Najmlađi ima 37 godina, a najstariji 70.

Direktor Zavoda za zdravstveno osiguranje HNK-a Rade Bošnjak kazao je da je ZZO dužan finansirati samo usluge, te da se za pojave poput epidemije ne izdvaja novac. “To je u nadležnosti Zavoda za javno zdravstvo HNK-a”, rekao je Bošnjak.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh