BiH

Muškarac u Zenici u teškom stanju, žena iz Tešnja smještena u izolatorij

“Muškarac koji je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja uzrokovanog zarazom koronavirusom iz izolatorija Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) jučer prebačen na Odjel za infektivne i zarazne bolesti KBZ-a, priključen je na kiseoničku podršku”, potvrdio je u izjavi za “Fen”u načelnik tog odjela Ednan Drljević.

Kantonalna bolnica Zenica - Twitter

“Pacijent ima blažu upalu pluća. Sinoć su mu ponovo urađeni nalazi te smo zaključili da još uvijek nije u takvom stanju da ga je potrebno priključiti i na respirator. Međutim, njegovo se stanje kontinuirano prati”, kaže Drljević, koji najavljuje da će se tom pacijentu svaka dva dana uzimati nalazi.

Drljević je potvrdio kako je danas u izolatorij KBZ-a smještena i 58- godišnja pacijentica iz Tešnja, kod koje je jučer potvrđena zaraza koronavirusom, pa je izolatoriju smješteno pet, od ukupno šest pacijenata kod kojih je potvrđena zaraza virusom Covid – 19.

U međuvremenu je, kaže Drljević, još nekoliko na zarazu sumnjivih osoba testirano u domovima zdravlja u ZDK-u, ali su njihovi nalazi bili negativni, navodi “Fena”.

“Slučaj zaražene žene iz Tešnja ujedno je i prvi slučaj lokalnog prenosa virusa u ZDK, ali od poznatog izvora. Naime, radi se o bliskim srodnicima pa je i bilo za očekivati da će njen nalaz biti pozitivan. Za nas je važno da znamo ko je bio izvor zaraze”, kaže Adan Jupić, ministar zdravstva i predsjednik Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa ZDK.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh