BiH

Radončić naložio Graničnoj policiji BiH da zabrani ulaske državljana iz rizičnih područja

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić naložio je danas zabranu ulaska u Bosnu i Hercegovinu za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa.

Fahrudin Radončić - Screenshot/Hayat

U dopisu direktoru Granične policije BiH Zoranu Galiću, Radončić ga je obavijestio da je na današnjem sastanku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Zorana Tegeltije sa entitetskom premijerima konstatirana potreba o donošenju svih mjera i radnji radi sprečavanja širenja i suzbijanja korona virusa, prema zahtjevima entitetskih nadležnih institucija i u skladu sa preporukama epidemiologa i preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

“U skladu sa ovim, molim Vas da odmah preduzmete radnje iz Vaših ovlasti i odgovornosti u smislu zabrane ulaska u BiH za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa.

Ovo se posebno odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Kine (Wuhan), Južne Koreje i Irana”, stoji u dopisu, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh