BiH

Izetbegović s ambasadorom Turske: Deblokada institucija prioritet

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović primio je danas ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koça.

Bakir Izetbegović i Haldun Koc - Radiosarajevo.ba

Naglašeno je da dvije zemlje gaje izuzetno prijateljske odnosi koji imaju perspektivu daljeg jačanja kroz intenziviranje ekonomske saradnje.

Istaknuta je važnost podrške Republike Turske u izgradnji autoceste Sarajevo-Beograd koji predstavlja projekat od regionalnog značaja, prenosi “Radiosarajevo“.

Ambasador Koç je istakao da je za nastavak započetih projekata neophodno da se otklone aktuelne blokade kako bi država BiH mogla aktivno i ubrzano djelovati i donositi odluke.

Predsjednik Izetbegović je naglasio da je neophodno okončati blokade i prestati sa izazivanjem kriza koje nanose štetu svim građanima BiH. Umjesto toga potrebno je posvetiti se ubrzanoj implementaciji preporuka iz Mišljenja Evropske komisije i reformama koje su u njemu sadržane.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh