BiH

Stiže promjena vremena: Od utorka padavine i značajniji pad temperature

Od utorka, 4. februara prostor Bosne i Hercegovine bit će pod uticajem frontalnog poremećaja sa sjevera kontinenta. Vlažniji i znatno hladniji zrak uslovit će pretežno oblačno vrijeme, značajniji pad temperature i padavine.

Kiša - Blogspot

Padavine će u nižim područjima biti u obliku kiše, a u višim područjima prognozira se susnježica i snijeg. Djelimično razvedravanje i stabilizacija vremenskih prilika kao i izraženija hladna jutra u Bosni očekuju se od četvrtka, 6. februara, navedeno je u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, koju je izradio Dženan Zulum.

Federalni hidrometeorološki zavod Sarajevo

Jutarnje temperature zraka u Bosni bit će u padu i varirat će od 3 do 9 stepeni celzija (utorak) odnosno od -8 do -3 stepena (od četvrtka). U Hercegovini minimalne temperature predviđaju se do 13 u utorak tj. 2 stepena u četvrtak. Maksimalne temperature u Bosni pred kraj sedmice do 4, a u Hercegovini do 9 stepeni.

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama sredinom sljedeće sedmice očekuju se nove padavine, odnosno snijeg u Bosni i kiša u Hercegovini. Jutra će biti hladna, uz negativne temperature u Bosni. Maksimalne temperature varirat će između 4 i 10. Pred kraj prognoziranog perioda, oko 17. februara moguć je porast temperature zraka, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh