BiH

Blokada od nekoliko sati: Smeće ponovo ne može do deponije Uborak

Građani naselja u sjevernom dijelu Grada Mostara jutros su na kratko po drugi put u posljednjih 40 dana blokirali deponiju Uborak.

Građani blokirali deponiju Uborak - PR/Haber.ba

Ovog puta blokirali su saobraćajnicu koja vodi do ulaza u deponiju, obzirom da pored ulaza na Uborak dežuraju policijske patrole koje od 9. decembra osiguravaju nesmetan odvoz smeća u krug deponije.

Građani blokirali deponiju Uborak – PR/Haber.ba

Odluku je učvrstilo ponašanje predstavnika vlasti koji su ignorisali nedavni sastanak s ciljem iznalaženja nove lokacije za deponiju. On je prethodno najavljen od strane nezadovoljnih građana tokom nedjeljnog mirnog protesta, koji su krajem prošle godine postali tradicija za grupu građana.

Građani blokirali deponiju Uborak – PR/Haber.ba

Ne nemjeravamo se ovdje dugo zadržati. Policije i suda se ne plašimo. Idemo do kraja, jer izbora nemamo. Ovdje štitimo svoje porodice. Danas ćemo odaslati mailove na sve adrese i postaviti određene ultimatume. Ukoliko se ne udovolji, mi idemo u trajnu blokadu. Ovo je poruka da snage imamo, dodao je predsjednik Udruženja Jer me se tiče Omer Hujdur.

Građani blokirali deponiju Uborak – PR/Haber.ba


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh