BiH

Zameteni snijegom svi planinski putevi na području srebreničke općine

Nove snježne padavine, koje su sa subote na nedjelju zahvatile područje srebreničke općine, prouzrokovale su obustavu saobraćaja na svim planinskim putevima.

Radnici "Zvornikputeva" na terenu - Avaz.ba

Prohodni su samo regionalni putevi Bratunac – Srebrenica, preko prijevoja Kragljivoda do Skelana, te Srebrenica – Podravanje – Milići.

Zbog snijega i poledice na ovim dionicama saobraćaj se odvija otežano, a posebno preko Ljeljendola i Podravanja.

Najkritičnije je u najudaljenijim srebreničkim selima Luka i Krušev Do, gdje je, kako javlja Hamo Zulanović, predsjednik Mjesne zajednice Luka, snježni pokrivač dostigao visinu od skoro jednog metra i zatrpao put Podravanje – Luka u dužini od 25 kilometara.

Mještani ovih sela, kaže Zulanović, ne mogu izaći iz sela te očekuju da zadužene ekipe očiste putni pravci kako bi saobraćaj bio ponovo u funkciji.

Na svu sreću, naglašava Zulanović, u selu nema teško bolesnih, a zalihe hrane i lijekova dopunjene su kada su putevi bili prohodni, piše “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh