BiH

Minela Garača iz Gornjeg Vakufa proglašena najboljom učenicom u FBiH

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru je, u petak, 06.12.2019. godine, održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2018/2019. godini.

Minela Garača - PR/Haber.ba

Po tri učenika osnovnih i srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, a ove su se godine uključila sva kantonalna ministarstva. Tako je, na svečanosti u Mostaru, nagrađeno ukupno 60 osnovnoškolca i srednjoškolca iz svih kantona u Federaciji BiH, a priznanja su uručena i školama koje pohađaju nagrađeni učenici, i to 58 osnovnih i srednjih škola u Federaciji BiH.

Jedna od nagrađenih je i učenica trećeg razreda gimnazije u Mješovitoj srednjoj školi „Gornji Vakuf“ Minela Garača. Ona je tokom prethodne školske godine ostvarila sjajne rezultate na kantonalnim takmičenjima iz informatike, latinskog jezika i matematike, članica je više školskih sekcija, te učenica sa besprijekornim vladanjem i odličnim ocjenama.

U ime Mješovite srednje škole „Gornji Vakuf“ priznanje za prepoznavanje, poticanje i usmjeravanje talentiranih učenika ka putevima utemeljenim na znanju, primila je direktorica škole Selvedina Begović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh