BiH

Banovići: Učenici prikupili 7.000 KM za obnovu sportskog terena

Učenici zajedno s roditeljima, nastavnicima i osobljem organizovali su prodajni “Sajam zdrave hrane” te prikupili oko 7.000 KM za obnovu sportskog terena.

Učenici iz Banovića - Fena.ba

Dio je to kampanje “Srcem za teren” koju je pokrenulo Udruženje mladih “BaUM” iz Banovića, a podržali organizacija World Vision, Općina Banovići, te pojedina poduzeća i javnosti poznate ličnosti.

Prvog dana, sajam je održan u područnoj školi Podgorje, drugog dana u središnjoj školi, dok je trećeg dana sajam održan u područnoj školi Repnik, prenosi “Fena”.

Sajam je privukao veliki broj posjetilaca. Oni su mogli kupiti gastronomske specijalitete i proizvode što su ih vrijedni učenici, zajedno s roditeljima, pripremili za tu priliku.

“Sveukupni trud zajednice rezultirao je pazarom od 6848,90 KM, što će biti iskorišteno za potrebe kampanje i obnovu sportskog terena”, navode iz Udruženja.

U širenju vijesti o kampanji “Srcem za teren”, putem svojih Facebook i Instagram stranica, Udruženje mladih BaUM iz Banovića pomažu mnogi sportaši i druge javne osobe iz Bosne i Hercegovine.

Kampanja “Srcem za teren” krenula je u septembru, a iz Udruženja najavljuju niz aktivnosti i događaja u cilju prikupljanja novca za rekonstrukciju sportskog terena. U pitanju su sportski turniri, kulturna događanja te prodajni štandovi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh