BiH

Šarović: Naprosto, navodi Dušanke Majkić su presmiješni

Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamenta BiH Dušanka Majkić kazala je u izjavi Srni da bi Vijeće minisatara Bosne i Hercegovine “na narednoj sjednici 12. novembra, pod tačkom materijali iz nadležnosti Komisije za NATO integracioni proces BiH, mogao usvojiti Nacrt godišnjeg nacionalnog programa (ANP)”.

Mirko Šarović - Akta.ba

Ona je ustvrdila da je je pod tačkom 44 predloženog dnevnog reda “kamufliran Nacrt godišnjeg nacionalnog programa BiH 2018-2019. godine, koji je u nekoliko navrata skidan sa dnevnog reda sjednica Savjeta ministara, što se posljednji put dogodilo 4. marta”.

“Ključno pitanje je da li će Savjet ministara u tehničkom mandatu ovog puta donijeti odluku u vezi slanja ANP-a u Brisel i time, uz podršku srpskih ministara u Savjetu ministara u tehničkom mandatu, ispuniti želje bošnjačkih i hrvatskih političara kada je u pitanju NATO put BiH”, ukazala je ona. Poručila je i to da “nema sumnje da zadržavanje SDS-a i PDP-a na vlasti na nivou BiH već više od godinu dana zahtijeva vraćanje duga političkom Sarajevu i međunarodnoj zajednici prihvatanjem ANP-a”.

“Koja god varijanta bude prevladala na narednoj sjednici Savjeta ministara u tehničkom mandatu, evidentno je da SDS i PDP održavaju ANP i dalje živim bez obzira na Rezoluciju Narodne skupštine BiH o vojnoj neutralnosti”, navela je Majkićeva,piše N1

Na zahtjev N1, dobili smo reakciju ministra Mirka Šarovića na izjavu Dušanke Majkić da će SM usvojiti ANP:

“Naprosto, navodi Dušanke Majkić su presmiješni, posebno da ćemo o ovom pitanju raspravljati na telefonskoj sjednici. Ovo pitanje se već deseti put predlaže na Savjetu ministara, a mi ga svaki put skidamo sa dnevnog reda. SDS vodi dosljednu politiku i naši stavovi po pitaju ANP-a ostaju nepromijenjeni”, naveo je Šarović.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh