BiH

CGS Livno: Sutra u Mostaru sastanak o “Značaju pregovaranja u izradi Kolektivnog ugovora“

Centar za građansku saradnju Livno, a u okviru Koalicije za bolju zaštitu radničkih prava organizira kantonalni sastanak na temu: “ Značaj pregovaranja u izradi Kolektivnog ugovora“ koji će se održati u Mostaru, u srijedu 21.08.2019. godine s početkom u 11:00 sati u prostoriji sale za sastanke hotela “Bristol“.

Hotel Bristol Mostar- booking

Sudionici sastanka su sindikati s područja Hnk/Ž; Ministarstvo pravosuđa i uprave HNK/Ž; FZ MIO/PIO – Kantonalna administrativna služba za HNK/Ž; Porezna uprava, Kantonalna služba za zapošljavanje, Uprava za inspekcijske poslove HNK/Ž i NVO koje se bave pružanjem pravne pomoći.

Uvodničar na sastanku će biti Edina Čomić ispred Sindikat srednjeg i visokog obrazovanja i nauke i kulture koja će sa učesnicima podijeliti praktična iskustva sindikata u saradnji sa institucijama i poslodavcima, kao i izazovima u radu sa kojima se sindikati na području HNK-a susreću .

Važno je naglasiti da sastanak ima za cilj potaknuti sudionike na otvoreni razgovor o postojećim poteškoćama u radu, prioritetima, preporukama i aktivnostima koje izravno i neizravno utječu kako na rad sindikata tako i na prava radnika, na institucije i njihovu međusobnu suradnju, koja je neizbježna.

Pozivamo članove postojećih sindikata, predstavnike radnika u javnim i privatnim organizacijama i firmama gdje nema osnovane sindikalne organizacije, zatim poslodavce i medije da sudjeluju na navedenom sastanku.

Sastanak će se održati uz financijsku podršku Međunarodnog Olof Palme Centra.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh