BiH

Dosta im je obećanja: Sindikalisti Aluminija najavljuju proteste i blokade

Iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH je najavljeno kako će se ove sedmice održati sjednica Predsjedništva ove stranke na kojoj će se raspravljati upravo o Aluminiju.

Protest radnika Aluminija - Twitter

Sindikalisti Aluminija najavili su mogućnost novih protesta ukoliko se na današnjem najavljenom sastanku s čelnicima Hrvatske demokratske zajednice, konkretnije ne objave načini na koji će se zbrinuti radnici, i riješiti obećanja o pregovorima s bankama u kojima su kreditno zaduženi.

Sindikat je ranije iznio zahtjeve radnika. Prije svega, oni traže zbrinjavanje radnika, uvezivanje radnog staža, otpremnine kao i rješavanje obveza prema bankama kroz reprogramiranje kredita koje radnici imaju, piše “Slobodna Bosna“.

Radnici su već ranije obaviješteni kako je Krizni odbor kontaktirao sve banke u kojima radnici imaju kredite tražeći da se odgode termini plaćanja rata.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh