BiH

Zašto su vagoni puni municije pored dječijeg igrališta bili bez nadzora

I dok su se djeca normalno popela na vagon, novinaru “Dnevnog avaza” je policija prilikom obavljanja zadatka zabranila pristup

Igman- hercegovina

Privredno društvo “Igman” iz Konjica najveći je proizvođač i izvoznik municije u BiH. Ovo preduzeće svoje poslovanje najviše zasniva na izvozu. Veliki dio municije bude izvezen teretnim vozom kroz željezničku stanicu u Konjicu.

Vagoni sa municijom na željezničkoj stanici u Konjicu se zadrže neko vrijeme, dok se ne ispune svi uvjeti i procedure za siguran transport. Sve dok voz sa opasnom materijom ne krene ka svojoj završnoj tački, do kupca trebao bi biti pod stalnim nadzorom.

Danas oko 16 sati to nije bio slučaj.

Naime, u neposrednoj blizini pruge i vagona sa eksplozivnom materijom se nalazi dječje igralište sa nogometnim i košarkaškim poligonom.

Dvoje djece se u nedjelju popelo na vagone pune municije, u namjeri da pronađu izgubljenu loptu. Očito je da se niko u blizini od obezbjeđenja nije nalazio i ukazao djeci na opasnost i rizik od strujnog udara i opasnosti od municije. Iz tog razloga je jedan od dječaka nad visokonaponskoj mreži napravio spoj gdje je došlo do varničenja pri čemu je zadobio teške tjelesne povrede, dok je drugi dječak lakše ozlijeđen.

I dok su se djeca normalno popela na vagon, novinaru “Avaza” je policija prilikom obavljanja zadatka zabranila pristup vagonima. Čak su našeg novinara verbalno napali.

U normalnoj zemlji, štite djecu, a novinare puštaju da rade svoj posao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh