BiH

Kišobran u BiH danas obavezan: Očekuju se kiša, pljuskovi i grmljavina

Danas u Bosni i Hercegovini se očekuje pretežno oblačno vrijeme.

No image - Haber.ba

U jutarnjim satima, bez padavina. Tokom dana, nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Padavine se najprije očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a poslije podne i u ostalim dijelovima.

Vjetar slab do umjerene jačine. U Bosni vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini prije podne jugo koje će poslije podne promijeniti smjer na sjever.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19, a najviša dnevna uglavnom između 19 i 24, na jugu do 27 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 11, a najviša dnevna oko 21 stepeni.

Drugog dana vikenda u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa slabom kišom ili lokalno jačim pljuskom i grmljavinom. Sunčanije u Hercegovini.

I početak naredne sedmice obilježit će slične vremenske prilike. U ponedjeljak u Bosni malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postepeno povećanje oblačnosti. Slabija kiša ili kratkotrajni pljusak je moguć u istočnim i sjeveroistočnim područjima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh