BiH

Gradiška: Zbog svađe stanara obnovljeno samo pola krova stambene zgrade

Zbog nesloge stanara stambene zgrade koja se nalazi pedesetak metara od graničnog prijelaza u Gradišci, građevinci su se našli pred nesvakidašnjim izazovom.

No image - Haber.ba

Prekrivanje cijele zgrade koštalo bi oko 10.000 maraka, a korist bi bila višestruka, jer bi se konačno uklonio kancerogeni azbest iznad glava nesložnih stanara.

Počela prokišnjavati

Jednoj od prvih stambenih zgrada izgrađenoj u samom centru grada krov od azbestnih ploča je potpuno dotrajao. Zgrada je počela prokišnjavati, pa su ugroženi stanovi u nekadašnjoj zgradi ljepotici.

Ranko Mandić, građevinski operativac koji se latio posla na prekrivanju objekta, kaže da nikada u svojoj praksi nije radio nešto slično.

– Cijela zgrada je podijeljena na četiri super komforna stana. Od četiri vlasnika stambenih jedinica samo je jedan bio za to da se prekrije zgrada. Pošto ostali nisu zainteresirani, on je odlučio da sam finansira pokrivanje polovine zgrade. Tako azbestne ploče mijenjamo limenim krovom, mijenjamo i limariju, a predlagali smo da nadogradimo još jedan sprat, čime bi investicija bila daleko isplativija – rekao je Mandić.

Brojni problemi

Građevinci kažu da će imati problema i da spoje dvije strane koje će prekriti plastificiranim limom s dvije strane sa azbestnim pločama. Prekrivanje cijele zgrade koštalo bi tek 10 hiljada maraka, a korist bi bila višestruka, jer bi se konačno uklonio kancerogeni azbest iznad glava nesložnih stanara, piše “Gradiška“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh