BiH

Glavni tužitelj MMKS Serge Brammertz u posjeti BiH

Glavni tužitelj Mehanizma za međunarodne kaznene sudove (MMKS) Serge Brammertz u posjeti je Sarajevu, a u sklopu priprema za podnošenje redovnog polugodišnjeg izvješća Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda.

Serge Brammertz - Blogspot.com

Brammertz će danas održati uvodni govor na konferenciji ‘Stop negiranju genocida i holokausta’, u kome će istaknuti kontinuirano negiranje zločina i glorifikaciju osuđenih ratnih zločinaca u regiji, pišu “Vijesti“.

Glavni tužitelj MMKS-a juče se sastao s glavnom tužiteljicom Gordanom Tadić kako bi razgovarao o statusu kaznenog gonjenja za ratne zločine u Bosni i Hercegovini, suradnji i podršci Tužiteljstva MMKS i mogućim rješenjima za izazove u regionalnoj pravosudnoj suradnji u slučajevima ratnih zločina.

Tadić je ponovno iskazala želju za kontinuiranom i pojačanom suradnjom i potporom iz tužiteljstva Mehanizma, dok je Brammertz potvrdio spremnost svog ureda da pruži traženu potporu Tužiteljstvu BiH, kako bi istom omogućio ostvarenje pravde za žrtve ratnih zločina, zločina protiv čovječnosti i genocida.

Razgovarano je o potrebi za žurnim poboljšanjem suradnje u istragama i procesuiranju ratnih zločina, te o koracima poduzetim u pogledu nastavka dogovora postignutih na nedavno održanoj regionalnoj konferenciji tužitelja za ratne zločine u Beogradu.

Brammertz je naglasio ozbiljnu zabrinutost u pogledu alarmantnog povećanja negiranja počinjenih ratnih zločina i glorifikacije ratnih zločinaca u BiH i širom regije, o čemu će još jednom izvjestiti Vijeće sigurnosti UN-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh