BiH

Borio se, izborio i pobijedio! Slavko Mršević maturirao sa svojim razredom

Osnovni sud u Višegradu donio je krajem marta presudu da su nadležni iz Srednje saobraćajne škole u Rudom i nadležno ministrstvo kršili Zakon u slučaju brutalne zabrane pohađanja nastave za autističnog dječaka Slavka Mrševića, te je naložen njegov hitni povratak u školske klupe.

No image - Haber.ba

Na Twitteru je objavljena informacija da je Slavko Mršević maturirao sa svojim razredom!

“Sjećate se autističnog dječaka iz Rudog, koji je želio da se vrati u školske klupe i maturira sa svojim drugarima. Borio se, izborio i pobijedio! Slavko Mršević maturirao sa svojim razredom”, glasila je poruka:

Slavko Mršević ima Aspergerov sindrom, najblaži i najfunkcionalniji oblik autizma. On je izbačen 1. septembra 2016. godine iz Srednje saobraćajne škole u Rudom jer je škola odbila da prilagodi nastavni plan i program i metodologiju prijenosa gradiva, njegovim funkcionalnim sposobnostima i statusu.

Onemogućavanje školovanja ovom dječaku zbog autizma rezultiralo je najvećim i najupornijim individualnim protestom protiv segregacije u historiji naše zemlje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh