BiH

Odali poštu borcima NOR-a palim na Neretvi: Više hiljada antifašista prisustvovalo je današnjoj svečanosti u Jablanici

Više hiljada antifašista iz svih dijelova BiH i ostalih zemalja regiona prisustvovalo je današnjoj svečanosti u Jablanici kojom je obilježena još jedna godišnjica slavne bitke za ranjenike.

svečanost u Jablanici - Haber.ba

Brojne delegacije položile su cvijeće i odale poštu borcima NOR-a palim na Neretvi, nakon čega je započela svečana akademija pozdravnom porukom predsjednika SABNOR-a Seada Đulića – smrt fašizmu.
Đulić je u izjavi koju je ranije dao medijima naveo da je Bitka na Neretvi jedna od najhumanijih i najslavnijih u historiji ratovanja, te da se vojna doktrina primjenjena tih dana i mjeseci i danas izučava na brojnim vojnim akademijama u Evropi i svijetu.

Među delegacijama koje su položile cvijeće pored spomenika na platou Muzeja, bila je i delegacija Predsjedništva BiH. Poklonio se Željko Komšić, koji je kasnije kazao da je konačno došlo vrijeme da se jasno kaže ko je na kojoj strani ili ko je sljedbenik fašizma, a ko antifašizma. Sa žaljenjem je konstatovao da fašističke ideje i u BiH i u ostatku Evrope i danas postoje.

Među posjetiocima Jablanice, danas su bili brojni mladi ljudi. Vjeruju da će buduće godine u BiH biti prožete antifašizmom i da će naša zemlja imati ljepšu budućnost. I Đulić je rekao kako je veoma važno to što je na sličnim manifestacijama sve više mladih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh