BiH

Bh. tim ostvario zapažen rezultat na takmičenju robotike u Turskoj

Izvještaj sa 13. Međunarodnog takmičenja iz robotike

Tim CERIT - Haber.ba

Tim CERIT (Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju) na 13. Međunarodnom takmičenjiu iz robotike koje se održalo u Samsunu, Turska od 10. do 12. aprila 2019. ostvario je zapažene rezultate.

Predstavnici CERIT-a, ujedno i predstavnici Bosne i Hercegovine, nastupali su sa tri projekta i to Logos Safety, Hagi robot, te mini dron.

Tim su činili Amila Čagalj (Druga gimnazija Mostar), Neira Kevrić (Visoka škola Logos CENTAR Mostar) Josip Šurkalović (Visoka škola Logos CENTAR Mostar) te Marko Nikola Odak (Visoka škola Logos centar Mostar), te mentori prof.dr. Lutvo Haznadarević i mr.sc. Anes Hadžiomerović

Od preko 6000 takmičara uspjeli smo ostvariti za nas visoko 18. i 42. mjesto, a zbog nedovoljno vremena za vježbanje vožnje drona (kojeg smo sklopili dva dana prije takmičenja), naše prolazno vrijeme nije bilo dovoljno za plasman u drugi krug. – saopštili su iz CERIT-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh