BiH

Azrin Hodžić: Nikad više neću dopustiti da me neko maltretira

Nasilnik Renato Marjanović pušten na slobodu

avaz

Nadam se da će na sudu biti kažnjen za ono što mi je uradio. Ponovo sam gledao snimak i sve me jako pogodilo, kaže Nasilnik Renato Marjanović (31) iz Prijedora, koji je prekjučer uhapšen zbog fizičkog napada i iživljavanja nad Azrinom Hodžićem (38) iz Kozarca kod Prijedora, pušten je jučer na slobodu nakon 24-satnog zadržavanja i saslušanja u Okružnom tužilaštvu.

Dobio advokata

Djelo koje se obijesnom Marjanoviću stavlja na teret, okvalificirano je kao zlostavljanje, mučenje i drugo neljudsko i ponižavajuće postupanje te nanošenje lakih tjelesnih povreda u sticaju. Iz Tužilaštva tvrde da razloga za pritvor trenutno nema.

– Očekivao sam takav rasplet. No, nadam se da će na sudu biti kažnjen za ono što mi je uradio, mada u krivičnom djelu koje mu se stavlja na teret nema kvalifikacije nacionalnog. Dobio sam advokata i vidjet ćemo šta će biti dalje – izjavio je jučer za “Dnevni avaz” Azrin Hodžić.

Dodaje da ga nije strah iako je čovjek koji ga je izložio torturi, udarcima i poniženju, snimivši kako ga tjera da sa svoje prikolice skine grb BiH te da se izvinjava zato što ima simbole svoje države, sada na slobodi.

– Iskreno, nije me strah, ali više nikad u životu neću dopustiti da me neko tako maltretira pa što god bilo. Ponovo sam gledao onaj snimak i ponovo me sve to jako pogodilo. Nisam to trebao dozvoliti, ali pokušao sam biti smiren i da sve prođe bez incidenta – kaže Hodžić te dodaje da sve teško podnosi i njegova supruga.

Prekvalificirati djelo

Brutalnost koju je Hodžić doživio u ponedjeljak ujutro, izazvala je burne reakcije i uznemirenje, posebno među prijedorskim Bošnjacima. Nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika Gradske uprave, bošnjačkih odbornika u Skupštini grada i Foruma za bezbjednost zajednice, incident su zajednički osudili gradonačelnik Milenko Đaković, predsjednik Skupštine Sead Jakupović te odbornici Mesud Trnjanin i Mirsad Duratović.

– Najoštrije osuđujemo ekscese koji su se dogodili u posljednjih desetak dana u dva slučaja, gdje su povrijeđeni osjećaji bošnjačkog naroda i ljudi u Prijedoru. Od nadležnih tražimo da promptno reagiraju i spriječe svaki ovakav događaj – rekao je Đaković te je dodao da je zajednički interes da grad bude siguran i miran.

Duratović je potcrtao potrebu da se djelo prekvalificira, jer ga je Marjanović počinio iz vjerske, nacionalne, rasne i etničke netrpeljivosti. Napadnutog Hodžića jučer je u Kozarcu posjetio Ramiz Salkić, potpredsjednik Republike Srpske, koji mu je obećao svu potrebnu potporu, koja podrazumijeva i angažman advokata,prenosi Avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh