BiH

IZ KRATKIH RUKAVA U ZIMSKE KAPUTE, SNIJEG I U HERCEGOVINI…: Evo gdje će, kada i koliko padati naredna četiri dana

Danas u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje s padavinama u cijeloj zemlji

Snijeg - Avaz.ba

Na planinama će padati snijeg. Prijepodne u nizinama će padati kiša. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima, usljed pada temperature zraka, u nizinama u Bosni kiša će postupno prelaziti u susnježicu ili snijeg, koji će padati i tokom noći na utorak. Bez snijega u sjevernim područjima Bosne. Od večernjih sati i tokom noći na utorak susnježica ili snijeg se prognoziraju na sjeveru i istoku Hercegovine. S dolaskom padavina vjetar mijenja smjer na istok i sjeveroistok umjerene jačine. U noći na utorak jačanje bure. Temperatura zraka između 6 i 15°C. Sa dolaskom padavina temperatura zraka u opadanju.

U utorak u jutarnjim satima snijeg ili susnježica, na jugu zemlje kiša. Bez padavina na području Krajine i sjevera Bosne. Do sredine dana prestanak padavina. U Hercegovini sredinom dana razvedravanje, a u Bosni smanjenje oblačnosti u večernjim satima. U Hercegovini i jugozapadu Bosne jaka bura s olujnim udarima brzine do 70 km/h. Krajem dana bura će oslabiti. Najniža jutarnja temperatura zraka između -2 i 6°C, a najviša dnevna između 2 i 10°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje novo naoblačenje sa zapada koje će usloviti nove padavine tokom noći na četvrtak. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg se prognoziraju iznad 700 metara nadmorske visine. Najniža jutarnja temperatura zraka između -6 i 2°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 6 i 12°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno veći dio dana. Padavine većinom prijepodne. U nizinama kiša. Susnježica ili snijeg iznad 700 metara nadmorske visine. Najniža jutarnja temperatura zraka između -1 i 6°C, a najviša dnevna između 4 i 10°C.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh