BiH

SIPA izvršila pretres u Ministarstvu odbrane BiH: Evo koje su predmete oduzeli

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici su sačinili odgovarajuće izvještaje, koji su zajedno sa prilozima dostavljeni Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

dnevno

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu, po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine, izvršili su pretres računara koji se nalazio u prostorijama Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine, s ciljem utvrđivanja sadržaja datoteka koje bi mogle poslužiti kao trag ili dokaz u vezi sa krivičnim djelom “Zloupotreba položaja ili ovlaštenja”.

Prilikom pretresa otkrivena su i privremeno oduzeta dva optička medija (CD) sa identičnim sadržajem datoteka koje su presnimljene sa računara i hard diska.

Navedene aktivnosti rezultat su provođenja istrage koja se odnosi na postojanje osnova sumnje da su u periodu od 22. marta 2010. godine do 22. oktobra 2010. godine, bez saglasnosti Predsjedništva Bosne i Hercegovine, donesene dvije odluke i zaključena četiri aneksa na četiri ugovora o prodaji neperspektivnog naoružanja i municije, koja su zaključena 2003. i 2004. godine između entitetskih ministarstava odbrane i jednog preduzeća iz Republike Hrvatske.

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici su sačinili odgovarajuće izvještaje, koji su zajedno sa prilozima dostavljeni Sudu Bosne i Hercegovine i Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh