BiH

NAKON 35 GODINA: OLIMPIJSKI PLAMEN PONOVO U SARAJEVU

Nakon 35 godina ponovo je zapaljen olimpijski plamen u Sarajevu! Bio je to najsvečaniji trenutak ceremonije otvaranja EYOF-a 2019. godine koji se održava u Sarajevu i Istočnom Sarajevu.

No image - Haber.ba

Baklju su do njene destinacije pronijeli mnogi legendarni bh. sportisti, a čast da zapali olimpijski plamen na stadionu imala je Larisa Cerić.

Larisa Cerić, Olimpijski plamen u Sarajevu – Screenshot/DailyMotion

Sportisti iz 46 evropskih država, njih 1.500, u narednih sedam dana borit će se za medalje u osam sportova.

Evropski omladinski zimski festival (EYOF 2019.) – najveći sportski događaj u Bosni i Hercegovini od 14. zimskih olimpijskih igara 1984. godine, počeo je večerašnjom svečanom ceremonijom otvorenja pred više od 20.000 ljudi na stadionu Koševo.

Na ceremoniji otvorenja pod sloganom “We create together” (Stvaramo zajedno), prodefilovale su zemlje učesnice, poznati sportisti, učesnici Olimpijade 1984. godine, a maskota OI 1984. Vučko je predao ključ Sarajeva maskoti EYOF-a 2019. Groodvyju.

Ceremoniji su prisustvovali predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Šefik Džaferović. Dodik se obratio prisutnima i otvorio EYOF 2019.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh