BiH

Poznat identitet uhapšenih sa više od 100 kilograma droge kod Sarajeva

Dilerska šifra za pošiljku bila je “Sedlo”, po čemu je akcija i nazvana

fokus

Aldin Gaštan iz Blagaja, Vlado Jurić iz Mostara i Ivan Cvijanović iz Kiseljaka, koji su osumnjičeni za krijumčarenje 110 kilograma skanka, dovedeni su u Tužilaštvo Kantona Sarajevo.

Istražitelji Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine (OSA), provodeći akciju “Sedlo”, juče su na području Kantona Sarajevo zaplijenili više od 100 kilograma skanka i uhapsili tri narkodilera.

Među njima su bili Gaštan, vozač “reno kangua”, u kojem je bila droga, te suvozač Jurić. Cvijanović, vozač “pola” zagrebačkih tablica, bio je u pratnji, prenosi Fokus
Prema riječima izvora iz istrage, inspektori su prilikom praćenja poziva osumnjičenih došli do saznanja da se priprema velika pošiljka droge prema Sarajevu. Navodno je jedan od sarajevskih dilera tokom razgovora s dobavljačem iz Hercegovine izrekao da dolazi droga.

Na osnovu ranije prikupljenih podataka, zaključili su da se radi o skanku, a dilerska šifra za pošiljku bila je “Sedlo”, po čemu je akcija i nazvana. U krijumčarenju su učestvovala tri vozila.

Dva su korištena kao čistači i njih su istražitelji propustili, jer su znali da se u “renau” nalazi skank. Droga je proizvedena u laboratoriju na području Hercegovine.

Pošiljka skanka trebala je preksinoć krenuti iz Hercegovine, putem Konjic – Sarajevo. No, narkodileri su u međuvremenu promijenili plan transporta skanka. Tako je pošiljka ipak juče ujutro krenula za Sarajevo, dok su je istražitelji spremno čekali na autoputu A-1. Dileri su ubrzo upali u policijsku zasjedu.

Zaplijenjena droga

“Reno” je zaustavljen na naplatnom mjestu Tarčin, na području Hadžića. U njemu je bilo 220 paketa od po pola kilograma skanka, što iznosi, otprilike, 110 kilograma skanka.

– Tačna količina droge bit će poznata nakon vaganja – pojasnila je Azra Bavčić, portparol Tužilaštva Kantona Sarajevo.

ODUZET NOVAC
Prilikom pretresa, pored droge, u automobilu su pronađeni i novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljnjem krivičnom postupku. Nakon saslušanja u MUP-u KS osumnjičeni će danas biti predati Tužilaštva KS na daljnje postupanje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh