BiH

Čović u Zagrebu sa Bandićem

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović boravkom u Zagrebu, sastao se sinoć sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem, te mons Zlatkom Korenom.

Dragan Čović i Milan Bandić - Vijesti.ba

Predsjednik Čović sa gradonačelnikom Bandićem razgovarao je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, te o načinu i modelima unaprijeđenja suradnje, posebno na lokalnoj razini. Razgovaralo se o ekonomiji, kulturi i nauci, modelima produbljivanja suradnje, posebno u primjerima i iskustvima Grada Zagreba, kada je u pitanju realiziranje projekata koji se financiraju sredstvima Evropske unije.

Gradonačelnik Bandić kazao je kako će svakom prilikom pružiti potporu u okviru svojih mogućnosti.

Predsjednik HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora dr. Čović razgovarao je ovom prilikom i sa mons. Zlatkom Korenom, članom povjerenstva za ekumenizam i dijalog Zagrebačke nadbiskupije, koji je pored trenutnih obveza i projekata koji se izvode i na samoj zagrebačkoj katedrali, naglasio zašto je proces obnove katedrale gotovo kontinuiran.

Uz razgovor i obilazak katedrale, mons. Koren osvrnuo se i na trenutni natpis na južnom tornju zagrebačke katedrale na hrvatskom i hebrejskom jeziku, dugačak 50, a širok 8 metara, na kojem stoji: ’27. 1. – Dan sjećanja na žrtve holokausta – Međunarodni dan sjećanja na HaŠoa’.

Naime, u organizaciji Zagrebačke nadbiskupije i Židovskog informativno-obrazovnog centra, u četvrtak 24. januara 2019. godine, održan je molitveno-komemorativni susret ispred zagrebačke katedrale u povodu Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, kazao je mons Koren, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh