BiH

Članovi Predsjedništva BiH danas sa Hahnom i Tuskom

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović danas nastavljaju svoju službenu posjetu Briselu, koju su započeli jučer.

Bh. delegacija tokom sastanka sa Mogherini - Predsjedništvo BiH

Nakon sastanka sa potpredsjednicom Evropske komisije i visokom predstavnicom EU za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Federicom Mogherini održana u utorak članovi Predsjedništva BiH danas će se u 9,00 sati sastati sa Johannesom Hahnom, komesarom za evropsku politiku susjedstva i pregovore o proširenju, a u 11 sati bit će održan sastanak sa predsjednikom Evropskog vijeća Donaldom Tuskom.

Komšić je novinarima nakon jučerašnjeg sastanka rekao da je posjeta članova Predsjedništva Briselu pravo ohrabrenje.

“Razgovarali smo o formiranju vlasti, teme oko drugih zadataka. Vidjet ćemo šta će biti na sljedećim susretima sa članovima Evropske komisije i Evropske unije, pa ćemo donijeti kompletan sud”, rekao je Komšić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sastanak je ocijenio kao dobar i uspješan, “bez obzira na kompletnu situaciju u BiH”.

“Konsenzus je evropski put. Kasnimo sa upitnikom, procedurama, ali bila je prilika da obavijestimo da je sve dogovoreno oko odgovora, da su ostali prevodi i da će to biti gotovo za 20-30 dana. EU Parlament će donijeti mišljenje o BiH – čime će se zatvoriti procedura za mogući kandidatski status”, poručio je Dodik.

Mogherini je poručila da želi vidjeti trajan napredak Bosne i Hercegovine i regije Zapadnog Balkana ka EU do kraja godine, prenosi “NAP“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh