BiH

Fondacija Dogs Trust u KS-u želi graditi Centar za pse vrijedan 20 miliona KM

Uz zapošljavanje 50 osoba, Centar bi, uz besplatne usluge zbrinjavanja pasa bez vlasnika, nudio i još mnoge usluge i sadržaje za sve one koji vole i brinu za pse, istakao je Bećirović

Dogs Trust-Oslobodjenje.ba

Premijer KS-a Edin Forto i ministar komunalne privrede i infrastrukture Srđan Mandić sastali su se danas sa predstavnicima Fondacije za pse Dogs Trust koji su ih upoznali sa aktivnostima i projektima koje ova organizacija, zajedno sa lokalnim partnerima u BiH, realizuje u humanom i održivom sistemu upravljanja populacijom pasa, piše “Oslobođenje.ba“.

Šef Predstavništva ove fondacije u našoj zemlji Anel Bećirović je pored sedam programa koji se ovdje već realizuju, detaljnije predstavio veliki projekt, koji čeka realizaciju. Radi se o izgradnji modernog centra za udomljavanje pasa za čiju je izgradnju i pokretanje ova Fondacija spremna uložiti 20 miliona KM.

– Jedan ovakav centar, prvi u ovom dijelu Evrope, bio bi direktna strana investicija za Kanton i državu. Uz zapošljavanje 50 osoba, Centar bi, uz besplatne usluge zbrinjavanja pasa bez vlasnika, nudio i još mnoge usluge i sadržaje za sve one koji vole i brinu za pse, istakao je Bećirović.

Za njegovu izgradnju, kako su naveli iz Dogs Trusta, potrebno je 50 dunuma zemlje koje bi ovoj Fondaciji bilo dato na privremeno korištenje.

Pokretanje jednog ovakvog Centra bilo bi svakako posebno društveno korisno te bi bilo i dobra poruka u provođenju Zakona o zaštiti životinja što je i obaveza lokalnih zajednica, istakli su premijer Forto i ministar Mandić.

– Ovo bi svakako bila 20 miliona KM vrijedna direktna strana investicija koja bi dovela do novog zapošljavanja te će je Vlada KS-a tako i tretirati. Zajedno sa lokalnim zajednicama učinit ćemo sve da ona u KS-u bude realizovana. Naši dogovori sa Fondacijom ostaju otvoreni, naglasio je premijer Forto.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh