BiH

Španski profesor predavat će na mostarskom Sveučilištu

Fernández Luna inače je redoviti profesor Sveučilišta u Granadi, a u Mostar je stigao na poziv profesora Tomislava Volarića u sklopu međunarodne razmjene profesora i studenata

spanjolski profesor-fmoz-SUM

Profesor Juan Manuel Fernández Luna iz Španjolske, predavat će na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti (FPMOZ) Sveučilišta u Mostaru (SUM). Fernández Luna inače je redoviti profesor Sveučilišta u Granadi, a u Mostar je stigao na poziv profesora Tomislava Volarića u sklopu međunarodne razmjene profesora i studenata (Erasmus+), objavljeno je na stranicama SUM-a.

“Motiv moga dolaska je upoznati Sveučilište u Mostaru i vidjeti na koji način radi vaš odjel za Informatiku. Profesor Volarić mi je dao ideju da dođem na vaše Sveučilište kada je bio u Granadi i jako mi je drago da sam prihvatio njegov poziv. Tu sam da razmijenimo iskustva i uspostavimo suradnju s vašim fakultetom. Ja sam profesor sa Sveučilišta u Granadi, a područje moga djelovanja je umjetna inteligencija. Ovdje ću biti predavač na kolegiju Umjetna inteligencija gdje je nositelj prof. Volarić “, rekao je profesor Fernández Luna, prenosi “Bljesak.info“.

Sveučilište u Granadi s kojega dolazi profesor, ima zaposleno 160 doktora znanosti iz područja Računarstva.

Dekan FPMOZ-a istaknuo je kako će se raditi na jačanju mobilnosti studenata i nastavnog kadra tog fakulteta.

“Izuzetno nam je drago što imamo mogućnost mobilnosti profesora i studenata s našeg fakulteta. Na tome ćemo ustrajati i nastojat ćemo da to bude šire i više. Zahvaljujem odjelu Informatike, pročelniku Brajkoviću, tajniku studija Vasiću i profesoru Volariću koji je već bio na razmjeni u Granadi i ovo je jedini put i način da budemo usporedivi sa svjetskim i europskim sveučilištima”, rekao je dekan FPMOZ-a, profesor Mario Vasilj.

Španjolski profesor na tom fakultetu će održati deset sati predavanja na temu “Information Retrieval” gdje će ponuditi studentima mogućnost razmjene, a već je dogovorena suradnja na znanstvenom polju s odjelom za informatiku, objavljeno je na stranicama SUM-a.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh