BiH

ADVOKAT DAVORA DRAGIČEVIĆA SADA JE SVE OTKRIO: Oni su krivi za Davidovo ubistvo

Advokat porodice Dragičević Ifet Feraget govorio je jučer o slučajevima ubistava dvojice mladića, Davida Dragičevića u Banjaluci i Dženana Memića u Sarajevu.

Ifet Feraget - Novi.ba

“Imamo podatke o tome ko su ubice. Ubistva su povezana sa moćnim ljudima”, poručio je Feraget, koji je ostao uz ove dvije porodice, prenosi “BN TV“.

Kaže da je siguran da su u ubistva umiješani moćni ljudi.

“Ja na to pitanje odgovaram vrlo precizno, tako da me niko ne može demantovati dok se ne provede stručna istraga. Postojanje okolnosti koje sasvim jasno ukazuju na moguću povezanosti pripadnika MUP-a Republike Srpske sa slučajem ubistva Dragičevića mogu se utvrditi samo provođenjem stručne istrage”, kaže Feraget.

Feraget kaže i da ima dokaze da su se ubistva Dženana i Davida namjerno pokušala zataškati, te da se to još uvijek čini.

“Nestao je veš Davida Dragičevića. Nikad nije pribavljen snimak ‘Raiffeisen banke’, koji sve govori. Nestao je izvještaj mrtvozornika. Nestao je Davidov telefon koji je naknadno pronađen nakon obdukcije, što je nemoguće jer je mrtvozornik izvršio pretres svih njegovih džepova”, objašnjava on.

Slična situacija sa dokazima je i u slučaju “Memić”.

“Čitav je niz propusta policije Federacije. Nestao je komad odjeće. Nestao je komad laka iz FUP-a. Umjesto pet komada stakla, koji su nađeni na licu mjesta, vještaku su dostavljena 83 komada. Neko se potrudio da uništava sve te dokaze. Da bih odgovorio kako, moraju se provesti postupci. Međutim, kada imate ubistvo i ovakvu situaciju sa nestankom dokaza ili neprikupljanjem, onda mi to nazivamo organizovani kriminal. Na taj način kupujete vrijeme”, kazao je Feraget.

On je rekao i da je zabrinut za Davora, te da nema direktan kontakt s njim. Dodao je i da ne mogu građani “izvariti” državni udar, nego vojska, odnosno državna i izvršna vlast.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh