BiH

Pogledajte šta Mostarci misle o odlasku Dragana Čovića na obilježavanje neustavnog Dana RS-a

Jučerašnji odlazak predsjednika HDZ-a BiH i HNS-a Dragana Čovića na obilježavanje neustavnog Dana Republike Srpske u Banju Luku iznenadio je mnoge i izazvao oprečne komentare. Danas je ekipa portala Klix.ba u mostarskim ulicama Liska i kralja Zvonimira snimila mišljenja građana, slučajnih prolaznika, o ovom potezu.

Jedna Mostarka kaže kako nema nikakvu zamjerku gospodinu Čoviću, jer svako sebi bira saradnike, piše “Klix“.

“Svako bira svoje sardnike, istinske, one koji misle dobro Bosni i Hercegovini. Stalo nam je do Bosne i Hercegovine, a očito je da neko rastače”, kazala je.

Drugi pak dovode u korelaciju nepoštivanje odluke Ustavnog sada, a opet stalne Čovićeve žalbe istoj instituciji u vezi s Izbornim zakonom.

“Nije mi jasno, to dvoje je dijametralno suprotno. On ima pravo ići, ali ne možeš poštivati Ustavni sud kad tebi odgovara, ako se pozivamo na tu instituciju i cijenimo je”, kazao je.

Ima i isključivo negativnih komentara, gdje se naglašava kako Čović jedno radi, drugo govori te da nije trebao otići na neustavno obilježavanje.

Postoji oni koji problem vide i u drugim uzvanicima te savjetuju da se kod takvih odluka treba posavjetovati s širim krugom ljudi i razmotriti različita mišljenja.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh