BiH

Milorad Dodik: “Nama je RS sinonim za slobodu, a Srbija za život”

Na press konferenciji, Dodik je govorio o odnosu BiH i Srbije.

No image - Haber.ba

Predsjednicabh. entiteta RS Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedištva BiH Milorad Dodik u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem obilježavaju Badnji dan, kojim se najavljuje najradosniji hrišćanski praznik Božić.

Na pres konferenciji, Dodik je govorio i o odnosu BiH i Srbije.

Želimo u BiH da izgradimo ustavnu poziciju srpskog naroda i RS. Nama je Republika Srpska sinonim za slobodu srpskog naroda, a Srbija sinonim za naš život. Želimo da legalizujemo taj pristup jer ne vrijeđa nikog, kao što ja ne smatram da je problem da Bošnjaci iskažu svoje interese koje ne vrijeđaju druge“, kazao je Dodik.

Govorio je i o očuvanju institucije Pravoslavne crkve.

Sarajevo je uzurpiralo imovinu Pravoslavne crkve u centru Sarajeva. Već 15 godina pokušavamo uz njihovo obećanje, ništa nismo uspjeli uraditi“, kazao je.

Kompletno obraćanje možete pogledati u nastavku…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh