BiH

Stanivuković: “Sa glavnog fokusa ubistva Davida, fokus se stavlja na Harisa Džinovića i izmišljene nerede”

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske koji je proteklih dana u više navrata hapšen tokom protesta grupe “Pravda za Davida”, poručio je da mu se želi oduzeti imunitet i poslanički mandat.

Draško Stanivuković - Arhiv / N1info.com

“Pritvor je na mene uticao da jednostavno ojačam, da vidim na šta je to vlast spremna. Uvijek sam do sada kao omladinac i kao dijete u knjigama čitao o montiranim procesima, ali kada to osjetite na svojoj koži, to bezočno laganje, namješteni proces, gdje je sve već pripremljeno, gdje vas kadija tuži i sudi, tu količinu nepravde, kada 24 sata, pa 30 pa 12 sati provedete u jednoj čeliji, gdje uslovi nisu za čovjeka, kada izađete postanete drugačiji čovjek. Mene je to ojačalo, spremniji sam na novu borbu”, poručio je Stanivuković u javljanju uživo u program “N1“.

Kako je kazao, tih 50-tak sati u pritvoru je iskoristio da dodatno razmisli, ojača, da se motiviše da krenem dalje.

“Sada imam još više energije i jedva čekam svaki novi dan da se još više i bolje borimo. Ma šta može biti sa mnom, ja sam slobodan čovjek. Ne slušam ih, oni rade po svom ja po svom, jednog dana ćemo mi pobjediti. Bio sam optužen da sam izvršio napad na predsjednika i premijerku u Čelincu. Imam osjećaj kao da pripadam Al-Kaidi jer sam u nekih četiri mjeseca izvršio ‘napad’ na predsjednika, premijerku, ‘kamenovao’ sam ih, bar su tako meidji pisali, a sad sam kao izvršio državni udar. Ne znam, vi kao da pričate sa teroristom”, kazao je Stanivuković kroz smijeh.

Kako je kazao, naredni korak je da mu se oduzme imunitet i poslanički mandat.

“Grohotom se smijem od ironije i sarkazma. Vrlo su jednostavni njihovi koraci. Oni idu da me prvo prekršajno tjeraju, onda idu na krivične prijave, dvije sam dobio u pet dana. To je zatvor od godinu do tri godine. Sve preko godinu je oduzimanje imuniteta i poslaničkog mandata. Njihov naredni korak je oduzimanje poslaničkog minuteta i oni će to sada po komisijama da me tjeraju. Kad mi oduzmu poslanički imunitet slijedi oduzimanje poslaničkog mandata i da mi kažu da sam državni neprijatelj broj jedan. Njihov pravac je vrlo jasan. Oni su mene taj dan kaznicli zato što sam glasno govorio. Ko mjeri decibele po Banjaluci. Kada su me uhapsili nisu naveli šta je moja odgovornost, šta je moja krivica”, poručio je on.

“Mi smo pjevali, valjda je dozvoljeno da se pjeva na koncertu. Lagati da je koncert prekinut kada nije ni počeo. Mi smo došli u 15 do 10, a koncert je trebao početi u devet. U pola 10 nikoga nije bilo, Banjalučani nisu htjeli taj koncert. Za to vrijeme u Banjaluci, za ovih 300 dana nijedna kantica nije oštećena. Nisam ni prvi ni posljednji u istoriji koji je imao montirani proces protiv sebe”.

Govorio je i o Davoru Dragičeviću.

“Nemam nikakvih informacija gdje je Davor. S jedne strane me ohrabruje da je to jedan vrlo pametan, hrabar čovjek, da je na sigurnom i da je dobro. S druge strane, poznavajući sve okolnosti, imam i straha. Sa glavnog fokusa ubistva Davida, i sva druga nerazjašnjena ubistva, fokus se stavlja na Harisa Džinovića i izmišljene nerede”, kazao je Stanivuković.

Kako je kazao, u Banjaluci je vladao potpuni mir dok se nije umiješala policija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh