BiH

MUP KS: Uhapšeni u akciji na Šipu bit će predat MUP-u RS-a

Informacija da je u sinoćnjoj akciji sarajevske policije na sarajevskom Šipu uhapšena osoba koja se može dovesti u vezu sa ubistvom Miloša Ostojića u Istočnom Sarajevu zvanično je je potvrđena i iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nova policijska vozila MUP-a KS - Facebook

“Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo postupali su po zahtjevu PU Istočno Sarajevo. U 22.35 sati lišen je slobode A. H. iz Sarajeva. Uhapšeni će biti predat MUP-u RS-a na dalje postupanje”, kazala je za “Faktor” Suvada Kuldija, glasnogovornica MUP-a KS.

Akcija je uslijedila nakon što su pripadnici MUP-a RS-a došli do saznanja da se uhapšeni može dovesti u vezu sa ubistvom počinjenim na području PU Istočno Sarajevo.

Nezvanično, uhapšen je Admir Hodžić, zvani Atko, koji se sumnjiči da je direktnim izvršiocima likvidacije pružio utočište nakon ubistva te da su se kod njega skrivali. Navodno se radi o dvojici počinilaca.

Njih policija nije zatekla u stanu koji koristi Hodžić i za njima se traga. Stan osumnjičenog je pretresen i iz njega su izuzeti određeni dokazi.

Kao direktni izvršioci ubistva spominju se državljanin Srbije i državljanin Bosne i Hercegovine, koji su nedavno pobjegli iz zatvora u Kopru u Sloveniji.

Navodno je sarajevska policija i njima na tragu, te se očekuje i njihovo skoro hapšenje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh