BiH

Iz Mostara se ovih dana ne leti ni za Zagreb

Zbog jake bure otkazan je jučerašnji let aviona Croatia Airlinesa iz Zagreba za Mostar, a zbog snijega posve je obustavljen saobraćaj u četvrtak na regionalnome putnom pravcu u Hercegovini te je otežan promet na nekoliko saobraćajnica.

Aerodrom Mostar

Kako su za medije potvrdili iz mostarske zračne luke, let je otkazan zbog snažnih udara bure na mostarskom području. Dodali su da je otkazan i današnji let hrvatskog prijevoznika iz Mostara u Zagreb.

Prema navodima Auto-moto saveza BiH sa sjedištem u Mostaru, zbog intenzivnih snježnih padavina i snažnog vjetra zabranjen je saobraćaj za sva vozila na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje. Dodatne probleme vozačima na području Kupresa, Šuice i Tomislavgrada u jugozapadnom dijelu BiH pričinjava jak vjetar koji stvara snježne nanose. Letovi za Zagreb jedini su koji se iz mostarske Zračne luke odvijaju tokom jesenjih i zinmskih mjeseci, nakon što su obustavljeni redovni letovi za Njemačku.

Oni će prema najavama sa Aerodroma biti nastavljeni u maju. Linija za Zagreb živa je od maja prošle godine, a i ona se nažalost kao i brojne druge ispostavila kao promašaj mostarskog Aerodroma.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh